Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία ENGLISH
Αργώ
Καλύτερα Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Δαράτσος
Κάτω Δαράτσο ξενοδοχεία
Argo rent a car

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Χανιά  
 

Καλωσορίσατε στα Χανιά!
Ο Νομός Χανίων βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Κρήτης, με έκταση 2.376 τ.μ. και πληθυσμό 150.387 κατοίκους.
Συνορεύει ανατολικά με τον Νομό Ρεθύμνου σε απόσταση 59 χλμ. Και με τον Νομό Ηρακλείου 137 χλμ. Βόρεια βρέχεται από το Κρητικό Πέλαγος και Νοτιοδυτικά από το Λυβικό Πέλαγος και τα μαγευτικά νερά της Μεσογείου.
Η μορφολογία όμως του Νομού μας δεν περιορίζεται μόνο στην θάλασσα αλλά τμήμα αυτού καλύπτεται από την Οροσειρά των Λευκών Ορέων. Οι μαγευτικές κορυφές του συνδυάζουν ονειρικές πεζοπορίες και ορειβατικές διαδρομές. Έτσι ο Νομός Χανίων καλύπτει τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών του.

Παραλίες
Εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης του Νομού, τα Χανιά διαθέτουν 415 χλμ. Ακτών. Οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμένες παραλίες λουόμενων και συνδυάζουν εξαιρετικές τουριστικές μονάδες. Όπως είναι και τα επιπλωμένα διαμερίσματα «ΑΡΓΩ» σε απόσταση περίπου 200 μ. από την παραλία του Γλάρου, η οποία βρίσκεται δίπλα από την περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Η ηλιόλουστη παραλία μας είναι γνωστή για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που μπορείτε να απολαύσετε κολυμπώντας στα γαλανά της νερά. Τα Χανιά βέβαια διαθέτουν πολλές αξιόλογες παραλίες όπως ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι κ.π.λ.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς
Το μεγαλύτερο και το ομορφότερο φαράγγι της Ευρώπης είναι αυτό που βρίσκεται στον Νομό μας. Το φαράγγι της Σαμαριάς μαγεύει κάθε χρόνο τους επισκέπτες του με την μοναδικότητα του και την ξεχωριστή σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα. Στο οροπέδιο του Ομαλού, από όπου ξεκινάει το φαράγγι βρίσκει κανείς το σταμναγκάθι καθώς και άλλα θεραπευτικά βότανα. Ακόμη μπορεί κανείς να συναντήσει το περήφανο κρητικό αγρίμι (κρι-κρι) που ζεί ελεύθερο μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Χανιά Λιμάνι

Μπάλος

Φαράγγι Σαμαριάς

 
       
Argo Apartments
603 Μακεδονομάχων - Κάτω Δαράτσο (Γλάρος), Χανιά Κρήτη
Τηλ.: +30 28210 32700 - 90900 / Fax: +30 28210 32741 / Κιν.: +30 6977244623
Email: info@argohotelchania.gr - Aριθμός σήματος ΕΟΤ: 1354-12-0155
Copyright © 2009-2017 Argo Apartments